Изтеглянето на руските войски ще ускори политическия процес в Сирия

07:49, 15 мар 16 / Свят 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Успешното изтегляне на руските войски от Сирия ще ускорят политическия процес в страната. Това заяви германският министър на външните работи Фран-Валтер Щайнмайер по повод обявеното в понеделник изтегляне на руски сили от размирната страна, предаде ТАСС.

„Ако обявеното от Русия изтегляне се осъществи, то това ще окаже натиск на режима на президента Асад да започне най-накрая с цялата си сериозност преговори в Женева относно политическия преход, който да запази съществуването на сирийската държавност и интересите на всички групи от населението“, заяви министърът.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че президентът Владимир Путин не е обсъждал със своя сирийски колега Башар Асад неговата по-нататъшна съдба. „Не, не е имало такава тема при разговора им“, заяви Песков.

По-рано бе съобщено, че Асад е благодарил на Русия за помощта ѝ при борбата с тероризма и за хуманитарното съдействие на сирийските граждани. Стана ясно, че двамата президенти са обсъдили решението си за началото на изтеглянето на руските войски от Сирия.

В понеделник Владимир Путин даде заповед от 15 март да започне изтеглянето на основните руски сили, разположени в Сирия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама