Още 50 кг. капачки отпътуваха от Горна Оряховица за кампанията „Капачки в действие”

08:21, 15 мар 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още 50 кг. пластмасови капачки отпътуваха от Горна Оряховица в рамките на националната кампания „Капачки в действие”. В инициативата се включиха деца от училища и детски градини, фирми, граждани и представители на Горнооряховския младежки парламент.

Това е поредното количество пластмасови капачки, което потегля от Горна Оряховица в рамките на националната инициатива на фондация „Идея в действие”. Срещу всеки тон предадени капачки за рециклиране се закупува по един електроуред за детски дом в страната. До сега са предадени 15 тона капачки и са закупени 15 електроуреда за социални домове за деца в България.

„Зелената благотворителна кампания продължава. Организирана и управлявана изцяло на доброволен принцип – от координацията до логистиката и транспорта, кампанията всеки ден печели нови привърженици – все хора с големи сърца и желание да бъдат част от нещо важно и добро за себе си, за природата и за децата в България”, споделят момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент. При тях се намира и пунктът за събиране на пластмасови капачки в Горна Оряховица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама