Дават старт на ремонтните дайности на жп гара Сливен

09:16, 15 мар 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалният старт на строително-ремонтните дейности на железопътна гара Сливен ще бъде даден днес от генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Милчо Ламбрев, в присъствието на областния управител на област Сливен Татяна Петкова и кмета на община Сливен Стефан Радев.

Началото е от 12.00 часа, в района на гарата, съобщиха от ръководството на компанията НКЖИ.

Ремонтът се осъществява със средства от Държавния бюджет за НКЖИ. Стойността на обекта възлиза на  2 786 110 лв. и е най-голямата инвестиция в сградния фонд на Компанията през последните години. Предвиденият срок за изпълнение е 210 календарни дни.

Ремонтът включва саниране на сградата, която в момента има напуквания и оголена арматура. Ще се извърши цялостна хидроизолация и топлоизолация спрямо показателите за енергийна ефективност. Проектът предвижда цялостен ремонт на помещенията. Ще се извърши подмяна на дограмата, на електроинсталацията, на отоплителната и водопроводната инсталации. Ще се обособят чакални за пътниците – топла чакалня, за майки с деца, за хора с увреждания и места за търговски обекти. Ще се направят консервационни работи на бившия ресторант за евентуално бъдещо използване. На първото ниво на гарата ще се изградят нови тоалетни, които в момента се намират в мазето. Проектът предвижда окачена фасада на централния вход на гарата. Ще се направи ремонт на първи перон и козирката към него. Цялото външно пространство около обекта ще се реконструира чрез подмяна на настилките, поставяне на цветя и изграждане на рампа за хора с увреждания. Изпълнителят ще изгради ограда между подлеза и сградата на гарата, за да се ограничи безразборното пресичане на жп-линията. В проекта е заложена цялостна смяна на осветлението с енергоспестяващи лампи.

Приемното здание на жп гара Сливен е строено през 1963 год. и оттогава до сега са извършвани само частични ремонти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама