Тричасов танцов маратон на високи токчета в Търговище

10:10, 15 мар 16 / Култура 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо тричасов танцов маратон се заформи в залата на балет „Вега” тази неделя. Зенита Найденова – треньорка по лейди хип – хоп, известна още като варненската Бионсе в танците, гостува по специална покана на момичетата от представителната група на състава.

Младата и обещаваща хореографка запозна танцьорите с нови техники и танцови движения, характерни за все по-популярния сред младите хора стил и бе впечатлена от интереса и възприемчивостта, с които откликнаха грациите на  „Вега”. Търговищкият състав получи покана да върне визитата във Варна.

„Всеки танцьор трябва да се развива непрекъснато и в повече направления. Съвременното танцово изкуство е динамично и постоянно се променя и обновява. MTV и street стиловете са много близки до младите хора и искаме да бъдем актуални, разнообразни, за да откликнем на този интерес. Освен свободата и енергията, която носи хип-хопът, лейди стилът е по-фин, женствен и съчетава красотата на движенията с ритъма на модерната музика. Хубаво е, когато различни школи си партнират и сътрудничат. Ще се радвам да имаме удоволствието да каним и други специалисти в различни танцови области. По този начин даваме възможност за разностранно развитие на децата от нашия малък град, където разнообразието е по-ограничено”, сподели  Марианна Савова, ръководител на „Вега”.

Балерините на „Вега” искрено се забавляваха и споделиха, че инициативата  е  интересна и полезна и се надяват, че към новия си репертоар през този творчески сезон, може да добавят танц в модерен и различен стил, адресиран към публиката от тяхното поколение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама