Всяка трета данъчна декларация в Търговище е изпратена по електронен път

10:19, 15 мар 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1570 са подадените до този момент годишни данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица в офиса на НАП в Търговище, като близо 500 от формулярите са подадени онлайн с електронен подпис или персонален идентификационен код /ПИК/, информираха от пресцентъра на приходната агенция.

Оттам припомниха, че ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март, физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 3 май. Същата дата е и последния ден за подаване на данъчните декларации.

"Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП", обвиха от офиса в Търговище.

До този момент общо подадените декларации в цялата страна са 73 700, като 25 300 от тях са подадени по електронен път. От тях 13 300 формуляри са изпратени с код, а 12 000 – с електронен подпис.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама