Митьо Очите дойде в съда по делото срещу Баретата (обновена)

10:55, 15 мар 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Желязков - Митьо Очите се яви в съда да свидетелства по делото срещу Златомир Иванов- Златко Баретата, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Той трябваше да каже дали двамата са се уговаряли в дискотеките по Черноморието да влизат само наркодилъри на Златко Баретата, както твърди таен свидетел. Според защитата обаче по това време Митьо Очите е лежал в затвора в Белене.

Митьо Очите каза пред съда, че познава Баретата от 1995 г., когато тренирали заедно в фитнес зала. "От 15 години не сме се виждали, аз бях в затвора в Белене от 2 април 2007 до 1 март 2012", обясни той още преди да бъде попитан дали са се срещали. 

Той допълни, че е възможно да са се виждали, само ако се е "телепортирал" от затвора. На въпрос дали му е известна фирмата "Аркус" от Бургас и дали е имал отношения с нея в периода 2011-2013 г. Желязков отрече. Той спомена, че от четири месеца се води консултант в компанията едва от 2015 г. на трудов договор. Но не знае какъв е предметът на дейност. Неофициално се счита, че той е собственик на компанията, макар и формално да не е. 

В отговор на въпрос каква тогава е консултантската му дейност, обяви, че се занимава с автомобили и оценява "кой става и кой не". 

Попитан дали е излизал в отпуск от затвора Желязков потвърди, че го е правил, но бе категоричен, че не е ходил в дома на Златомир Иванов и не се е срещал с него. Той допълни, че дори не знае къде живее обвиняемия. В качеството си на консултант от 4 месеца в "Аркус" в гр. Бургас няма представа дали фирмата има нещо общо с "Аркус"- София.

Баретата е обвиняем за ръководене на престъпна група от деветима души. Петима от тях - Ивайло Борисов -Ториното, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група. А останалите четирима - Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добре -, освен за участие в престъпната група, са с обвинения за притежание и разпространение на наркотици. Добрев е обвинен и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама