Шефът на Агромах: Невинни сме

11:05, 15 мар 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За всички пари в нашите каси и по сметки на фирма „Агромах” имаме съответните документи. Това заяви по bTV управителят на строителната фирма Методи Бачев във връзка с разследването на прокуратурата на "Агромах" и "Пътища Пловдив" заради ощетяване на хазната с 14 милиона лева. Според прокуратурата чрез кухи фирми строителната група "Агромах" е ощетила бюджета с 14 млн. лв., Държавното обвинение смята, че са ползвани буферни дружества и фалшиви документи. При обиска, извършен от прокурори, ГДБОП и НАП в "Агромах", служителка е опитала да изнесе един милион евро в сак. „Агромах" е една от компаниите, които през последните 2 години печелят най-много поръчки за ремонт на общински пътища в Западна и Южна България - за близо 100 млн. лв.

„Имаме активи за над 250 милиона, имаме обекти в последните 10 г. за над 500 милиона. Това дали да са кеш или в банка е наше решение”, заяви Бачев.„Само онзи ден сме направили сделка с турска компания за 1,4 млн. евро за доставка на машини. Преди два месеца направихме сделка с друга чужда компания за доставка на машини и съоръжения за над 10 млн. евро”, изреди той. Бачев твърди, че компанията не дължи и един лев към НАП.

Оказа се, че сигнал за злоупотреби е подаден в прокуратурата от бившият зам.-председател на СДС Борис Марков. „Фирмата, получила големите кредити от КТБ, прехвърля своето взимане от АПИ към тази фирма, която се казва „Индустриални инвестиции”. „Индустриални инвестиции” прехвърля пък от своя страна същото това вземане от АПИ на една фирма, която се казва „Агромах Холидей”. И АПИ без абсолютно никаква проверка превежда над 3,8 милиона по сметка на фирма без служители, без дейност”, обясни вчера Марков схемата пред bTV. Шефът на „Индустриални инвестиции" призна, че е сключил договор за цесиите - към онзи момент било законно. Документ, представен от Марков, обаче показва, че последната фирма по веригата вероятно съвсем скоро ще спре да съществува и ще бъде невъзможно да се потърси къде да отишли тези милиони.

Не сме заобиколили закона, коментира лаконично пред bTV Методи Бачев. Има атака срещу нас, не знам кой стои зад нея, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама