Откриха нелегални оръжия и боеприпаси в частни жилища в Пловдив и Карлово

11:14, 15 мар 16 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
48-годишен пловдивчанин е заподозрян в незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Полицаи от Второ РУ открили вчера в жилището на мъжа пистолет и 38 патрона без необходимите разрешителни. Пловдивчанинът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е започнато бързо производство по чл. 339 от НК. Предстои материалите да бъдат внесени в районната прокуратура.

Голямо количество боеприпаси е открито и в Карлово при специализирана полицейска операция за противодействие на незаконно притежание на оръжие, боеприпаси и взривни вещества в петък. Служители на районното управление в Карлово и колегите им от пловдивския отдел "Криминална полиция" са извършили процесуални и следствени действия в два частни адреса, ползвани от 69-годишен мъж.

Открити са оръжия и боеприпаси в големи количества, без надлежно разрешение. Общо са иззети 9 пушки с неустановена марка, 2 пистолета, револвер с 8 патрона, 15 броя капсул-детонатори, 6360 патрона за огнестрелни оръжия с различен калибър, запалки за ръчни гранати, сигнални ракети, димни гранати, артилерийски гръм - тротил, пресовки от 400 грама, и други взривни вещества с неустановен произход и вид, както и голямо количество барут, огнеупорен шнур.

Мъжът е задържан с полицейска мярка в рамките на 24 часа. Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл. 339, ал. 2 вр. ал. 1 от НК и с прокурорско постановление му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Карлово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама