Дискутираха в Русе младежкото предприемачество

11:31, 15 мар 16 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръгла маса на тема „Младежко предприемачество – сътрудничество за справяне със социални предизвикателства“ се провежда днес в Зала 1 на областната управа. В събитието, организирано от фондация "Каузи", се включиха зам.-областният управител Станимир Станчев, зам.-кметът Страхил Карапчански студенти, ученици от ПГИУ „Елиас Канети“, Русенска търговско-индустриална камара, представители на дирекция "Бюро по труда", НПО и младежи. 

Дискутираха се проблеми и възможности за стартиране на собствен бизнес за младите хора, възможности за финансиране, както и добри практики за сътрудничество в насърчаването на младежкото предприемачество.

Проектът "Създаване на междусекторни партньорства за насърчаване на младежкото предприемачество" цели да създаде условия за такова. В рамките му се провежда кабинетно проучване на текущото състояние на бизнес инфраструктура в Русе, Дупница, Благоевград и Кюстендил, Хасково, Стара Загора, Силистра и Велико Търново, което да може да покаже възможностите в тези населени места за младите хора, желаещи да стартират бизнес.

Екипът на проекта организира срещи в градовете със заинтересованите страни – бизнес инкубатори, промишлено-търговски камари и палати, средни и висши учебни заведения, община, дирекция "Бюро по труда", банки, НПО и младежи, за създаване на план за действие.

Провеждат се тренинги, подходящи за млади хора, НПО, ресорни дирекции, бюрата по труда и преподаватели, засягащи младежкото предприемачество, както и за създаване на дълготрайни партньорства с местните организации и институции за по-ефективна работа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама