9 фирми напират да санират първите три блока в Шумен с 3 млн. лв.

11:43, 15 мар 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 фирми са подали документи за участие в обществената поръчка за саниране на 3 блока в Шумен по Националната програма за безплатно саниране на панелните блокове.

Днес комисия в Община Шумен отвори офертите на сторителите, които искат да работят по сградите на ул. „Марица” 47 вх. 1 и вх. 3, на ул. „Тича” 16 и на бул. „Ришки проход” 20. Блоковете вече са с приключило енергийно обследване и са с готови предписания за обновяване на сградите.

Фирмите са Градив ООД – София, ПСГ АД – Шумен, ДЗЗД „Обединение Тича 16” – Шумен, Косорциум „ДЗЗД Тича 16” - Шумен,Обединение „Термо Шумен” ДЗЗД, Обединение „Шумен 47” - Варна, Консорциум „Си Джи Проджект” – Шумен, Обединение „РВА” – Шумен, Национален център за саниране на сгради ООД – София.

Всеки един от деветте учасници е подал документи само по една от обособените позиции, това са изискванията по националната програма, обясни юристът от Общината Иван Кавръков.

Срокът за работата на комисията е 60 работни дни. Имаме време да разгледаме внимателно офертите и да изберем най-добрата, каза още той.

Юристът допълни, че в офертите са включени документи за подбор, техническо предложение и ценова оферта, която ще бъде отворена на по-късен етап.

Цената има съществена роля в оценката и ще повлияе, каза Кавръков.

Общата стойност на поръчката е 3 060 639 лв. без ДДС.

До момента в Шумен са одобрени 22 сгради, а други две са в процес на одобрение

За 19 от сградите са обявени отделни обществени поръчки за енергийно обследване на блоковете, за проектиране и за строителство.

При финализиране на процедурите се сключват тристранни договори между Общината, Областната управа и Българската банка за развитие. Всяка обществена поръчка, която Общината обявява, се съгласува с областния управител за спазване на референтните стойности за разходите по отделните дейности, зададени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама