Прокуратурата не е преговоряла за споразумение с биячите от Околовръстното

11:43, 15 мар 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата не е водила до този момент преговори за споразумение с обвиняемите за побоя на столичното околовръстно шосе, съобщиха от Софийската районна прокуратура (СРП). Адвокатът на тримата Мариана Тодорова каза вчера пред Нова телевизия, че задържаните за побоя искат споразумение. По думите на Тодорова биячите признават вината си, но не отстъпват от думите си, че са били предизвикани да посегнат на Васил Наумов и съпругата му.

Обвиняемите Христов, Гечев и Близнаков са привлечени към наказателна отговорност, както за телесна повреда по хулигански подбуди, така и за квалифицирано дръзко хулиганство и в принципен план законът не забранява провеждането на процедура по споразумение за този вид деяния, обясниха от СРП. "В същото време, степента на обществена опасност на двете престъпления (времето, мястото и начина на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици) мотивират прокуратурата да приеме, че единствено подходящо в случая наказание е лишаването от свобода, определено към средния размер и ефективно изтърпяно", мотивират се от прокуратурата.

От СРП все пак са готови да участват в преговори със защитата на обвиняемите за ускорено приключване на делото със споразумение, но ако обвиняемите са съгласни да влязат в затвора. От обвинението са склонни на сделка при ефективно наказание от около 6 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама