Убиецът от Руенско: Признавам си вината и много съжалявам

12:01, 15 мар 16 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Признавам си вината и много съжалявам. Моля съдът да ми определи по-лека мярка за неотклонение. Имам семейство“. Това каза в съдебната зала 45-годишният Ремзи Мустафа, който е обвинен за убийството на 75-годишния Хаккъ Али от руенското село Люляково. Днес Бургаският окръжен съд разгледа мярката за неотклонение на Мустафа.

Припомняме, че инцидентът стана преди около четири дни. Обвиняемият Ремзи Мустафа е смазал черепа на възрастния мъж с тъп предмет, вероятно с камък, след което захвърлил трупа в дере между общините Айтос и Руен.

Убиецът бе задържан от варненската полиция в град Дългопол, където се укрил след престъплението. Той е затворник, който е бил пуснат в отпуск от затвора във Варна за периода 9 - 14-ти март, където излежавал присъда за изнасилване.

В съдебната зала служебният адвокат на обвиняемия Николай Рачев апелира на клиента му да бъде наложена мярка „домашен арест“, с мотива, че не са достатъчни събраните до момента доказателства.

„Също така трябва да се вземе под внимание фактът, че клиентът ми изтърпява наказание и му остава още една година във Варненския затвор“, допълни адвокат Рачев.

Според държавното обвинение, събраните до момента доказателства, неминуемо сочат, че именно Ремзи Мустафа е извършил деянието, а повдигнатото обвинение е за тежко престъпление, при това умишлено. Точно поради тази причина няма как да бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Прокурорът изтъкна още, че съществува опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, имайки предвид обремененото му съдебно минало, а именно, че той е многократно осъждан. Мустафа е съден за блудство, изнасилване и грабежи. Не трябва да се пренебрегва и фактът, че деянието в извършено по време, в което Ремзи Мустафа е бил пуснат в отпуск от затвора във Варна.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

В съдебната зала днес стана ясно, че Ремзи Мустафа е родом от руенското село Струя, но постоянният му адрес е в град Дългопол, област Варна. Той има завършен 4-ти клас.

В крайна сметка спрямо обвиняемия бе наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама