Отстраниха опасно надвиснали предмети на сгради в Русе

12:11, 15 мар 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипи на РДПБЗН са излизали вчера два пъти по сигнали за премахване на опасно надвиснали предмети на сгради в Русе –на ул. Независимост /сградата на МОЛ-а/ и на ул. Фердинанд /бившето „Здравко Чампоев“/, съобщават от Областната дирекция на МВР. Предметите са премахнати. Пострадали хора няма.

Вчера вечерта два екипа от Първа РСПБЗН са изпратени за гасене на пожар на подпокривна конструкция на къща. Произшествието е възникнало в русенския квартал Средна кула.При пристигане на място се установява, че при продължително горене на сажди в коминно тяло се е нагряла и самозапалила дървена греда, преминаваща в близост до комина.

Собственикът на къщата е локализирал горенето, при което са нанесени щети в размер на около един квадратен метър от подпокривната конструкция. От огнеборците е извършено дежурство и оглед с термовизионна камера за проверка на възможно скрито горене. Не е установено такова.

В 23:20 часа един екип от РСПБЗН- Ветово е изпратен да гаси запалени сажди в коминно тяло на къща в гр. Глоджево на ул. Тунджа. Няма нанесени щети, съобщават още от ОД на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама