Започна ремонт на 20 детски площадки в Русе

12:12, 15 мар 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе започна ремонт на 20 детски площадки в града, които ще бъдат изцяло обновени през следващите месеци. В същото време ще бъде изградена и една чисто нова площадка в кв. „Дружба – 2“ в Русе.

В момента тече ремонт на местата за игра в кв. „Дружба 1“ до блок 7, в кв. „Дружба 2“ до блок 22, в кв. „Дружба 3“ до блок 1 и отново в кв. „Дружба“ 3 до блок МНО 4, както и на бул. „Гоце Делчев“.

Девет от площадките са за най-малките деца – до 3 г., а останалите са за по-големите деца – до 12 г.

Близо 100 площадки са ремонтирани в крайдунавския град през последните пет години. Направени са и три нови.

През настоящата 2016 година се изготвят проекти за реконструкция на още 20 детски площадки и 1 чисто нова. Така в рамките на тази година се очаква Русе да се сдобие с общо 42 отговарящи на всички стандарти и изисквания детски площадки в централната градска част и във всички квартали на града.

Проектите се изготвят за всяка една площадка поотделно съобразено с изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Ремонтните дейности включват още демонтаж на негодни стари съоръжения и разполагане на нови, осигуряване на вход, изход и указателна табела за всяка площадка, оборудване с необходимия брой и вид пейки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки и осветление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама