Мая Манолова: Очаквам прокуратурата да посочи виновните за бутнатия тютюнев склад

12:20, 15 мар 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Кметът на Пловдив Иван Тотев ме увери, че ще предприеме всички действия за възстановяване на полусъборения тютюнев склад и изясняване на цялата истина". Това каза националният омбудсман Мая Манолова, която се срещна днес с пловдивския градоначалник.

"Очаквам от прокуратурата да каже кои са виновните-дали от общината, дали от Националния институт за недвижимо културно наследство или пък собствениците на сградата", заяви Манолова.

Според нея виновните лица трябва да понесат отговорността си.  "Като юрист имам своите притеснения от дългия период, за да се изясни статутът на една сграда. Не е нормално това "разкрачено положение". Една сграда да е, или да не е паметник на културата. Неустановеността  по безспорен начин на този факт да води до подобни абсурдни ситуации", допълни националният омбудсман.

По думите на Манолова е недопустимо сграда  паметник на културата да се разрушава и после да се налага нейното възстановяване. "Тук са наложителни законови промени, но преди това трябва да бъдат установени виновните, за което трябва да се произнесе прокуратурата", завърши Манолова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама