Оставката на Георги Лозанов остава висяща

12:24, 15 мар 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветът за електронни медии (СЕМ) за трети пореден път не гласува оставката на председателя Георги Лозанов, предаде репортер на София Topnovini.bg. От СЕМ са категорични, че не могат да нарушат волята на Лозанов, защото оттеглянето му е право на всеки член на съвета, но ще гласуват, след като той представи отчет за свършената работа през мандата си като председател.

На различно мнение беше единствено Иво Атанасов. Според него Лозанов е „хубаво“ да представи отчет за работата, да каже какво става със сваленото предаване „Деконструкция“ от ефира на Българското национално радио, но „законът не го задължава“.

„Не си представям как един председател на СЕМ ще си тръгне, без да даде най-малкото отчет пред колегите си“, каза от своя страна Анюта Асенова, според която има законови пречки да се гласува оставката на Лозанов. До 31 март СЕМ е длъжен да внесе в парламента отчет за извършената дейност през последните 6 месеца, а това е задължение на председателя му, поясни тя.

„Хубаво е, когато си тръгваме, да сме си свършили работата преди това“, каза Мария Стоянова.

На предишното редовно заседание на съвета присъстваха само трима от членовете. Това беше причината, поради която освобождаването на поста трябваше да се гласува днес, след като и след заявената му оставка пак не се събра кворум. Георги Лозанов продължава да е в отпуск и да не се явява на заседанията, което затруднява решението за оставката му.

До 8 април, когато изтича мандатът на сегашния шеф, Народното събрание трябва да излъчи нов член на регулатора от своята квота. Лозанов обяви, че се оттегля от поста си и като член на СЕМ заради регистрацията на телевизия ПИК в края на миналия месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама