Бързи производства срещу двама пияни водачи на "Ауди"

12:28, 15 мар 16 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 12 март, около 23:20 часа, на пътя между Писанец и Ветово, от екип на РУ – Ветово е спрян за полицейска проверка лек автомобил «Ауди А3», съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе. В хода на полицейските действия униформените са установили, че водач на колата е А.Г. на 23 г. от с. Кривня и е карал след като е употребил алкохол.

С техническо средство полицаите са му измерили концентрация на алкохол над 1.2 промила - 1,42. На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване. Мъжът е дал кръвна проба и химичният й анализ е показал 1.91 промила.

Докато е траела проверката на водача А.Г., неговият спътник К.Р. на 24 г., също от с. Кривня, се е качил в колата и е потеглил. Последвала е проверка от страна на полицията и на 24-годишния. Оказало се е, че той е неправоспособен водач /няма шофьорска книжка/ и също е употребил алкохол.

Неговата проба за алкохол с техническо средство е показала концентрация над 1.2 промила – измерени са му 1,57 промила. На К.Р. също е бил издаден талон за кръвно изследване и при химичния анализ на дадедената от него кръв са установени 1.89 промила.

Във връзка с документираните факти и обстоятелства в РУ – Ветово са започнати бързи производства срещу двамата мъже. Работата на разследващите продължава, съобщават още от ОД на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама