Яне Янев пита какво са правили Лозан Панов и Радан Кънев в американското посолство

12:39, 15 мар 16 / Политика 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на РЗС и съветник на премиера Бойко Борисов Яне Янев излезе с писмо до медиите, в което напада председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Бившият депутат прикани съдията да признае как е протекло кариерното му развитие, намеквайки, че в него има нередности.

Янев също така включва към нападките си лидера на ДСБ Радан Кънев, като обвинява двамата, че са били на среща в американското посолство, за която не са разказали нищо пред обществото.

Освен това Яне Янев покани Панов в кабинета си в Министерски съвет. Там щял да му обясни как лично той е пратил прословутия СМС до премиера Бойко Борисов, в който на министър-председателя се съобщава как протича заседанието на ВСС.

София Topnovini.bg публикува без редакторска намеса писмото на Яне Янев до медиите: 

Вчера председателят на ВКС по повод встъпване в длъжност на новоизбраните инспектори заяви, че „изборите трябва да се правят чрез дебат... и да не прикриват парламентарен пазарлък”. Посланието е много точно, но само ако се отнася за всякакъв вид избори за административни ръководители от ВСС.

Кажете цялата истина, г-н Панов, за всичко, в т.ч. и за вашето кариерно израстване! Така ще ви е по-лесно, особено ако си напишете истинското CV по месеци. 

Започнете от това дали вие сам решихте да се кандидатирате за председател на ВКС, а преди това на Административен съд – София град и свършете с това какъв беше вашият избор – честен или спазарен.

Пиша тези редове в отговор на председателя на ВКС, който наскоро цитира името ми.

Според изявления на г-н Лозан Панов, публикувани на 10 март в медиите, той не вярва, че аз съм изпратил онзи прословут СМС до премиера Борисов, като по този начин индиректно ме обвинява в лъжа. 

Предвид неверието му, бих искал публично да го поканя в кабинета ми в Министерския съвет. Той е идвал и друг път и знае как да дойде, за да му покажа всичко, което го вълнува около нарочно оповестения от него СМС.

Ако самият съдия Панов е наистина честен, призовавам го да сподели с българската общественост какъв е бил форматът на срещата, която е имал в американското посолство, кое е наложило един от тримата първи в независимата съдебна власт да бъде там заедно с партийния деятел Радан Кънев, докато в същото време публично се противопоставя на „политическото вмешателство” в работата на съда. 

Обръщам внимание на г-н Панов, че ако например председателят на Върховния съд на САЩ отиде заедно с политически функционер в посолство на чужда държава и обяви пред пресата, че там нещо са се договаряли, той никога повече няма да бъде съдия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама