Община Разград отбеляза Световния ден на социалната работа

12:45, 15 мар 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С редица инициативи за първи път тази година община Разград отбеляза Световния ден на социалната работа и социалния работник. Първата изява бе откриването на фотопрезентация, посветена на социалната работа. Снимките отразяват същността и дейността на специализираните институции и социалните услуги предоставяни в общността. Изложбата представя и творчески изделия на потребителите на социалните услуги.

На събитието, което се състоя на 11 етаж в сградата на общината присъстваха представители на всички 15 социални услуги, които функционират на територията на Разград. В тях работят 220 служители, предоставящи комплекс от услуги и дейности на 821 потребители от различни целеви групи.

Поздрав към социалните работници отправи кметът д-р Валентин Василев. Той им пожела да бъдат отдадени на професията си и да постъпват ангажирано към всички начинания, свързани с нея. „Вашата професия е мисия, която носи удовлетворение на цялата общност и се нуждае от повече внимание и популяризиране”, каза още в словото си д-р Василев.

В Световния ден на социалната работа кметът връчи и наградата „Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград“. Първият носител на най-новата, учредена преди година общинска награда стана 24-годишната разградчанка Полина Иванова. Отличието е заради цялостната й дейност и многобройните й благотворителни, социални и граждански инициативи в подкрепа на социално слаби хора, многодетни майки, деца в риск и хора в неравностойно положение. 

„Щастлива съм, че получавам наградата, благодаря за оказаната чест”, каза Полина след като получи приза си. Тя отбеляза, че това не е само награда, а  е ангажимент и оказано доверие, което е длъжна да оправдае. „Ако всеки от нас помагаше, светът щеше да бъде едно прекрасно място”, каза още Полина. Тя допълни, че има още много идеи и вярва, че ще ги осъществи.

Празничните изяви продължават с кръгла маса по проблемите на социалната работа. В нея участва кметът д-р Валентин Василев, представители на общинска администрация и ръководители на социални услуги на територията на общината. От 15 до 18 март ще се проведат и Дни на отворените врати за посещения на граждани в социалните услуги.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама