Сметната палата проверява всички поръчки в Министерството на отбраната

12:55, 15 мар 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на отбраната Николай Ненчев е възложил на Сметната палата да направи цялостен одит на обществените поръчки в подопечното му ведомство, обявени в последните години. Това заяви самият той след конференцията на тема "Въоръжение и екипировка на Сухопътните войски за изпълнение на целите на способности и за националната отбрана", провела се във Военна академия “Г. С. Раковски”.

"Ще бъда абсолютно безкомпромисен, ако има някакви нарушения", закани се Ненчев, като обясни, че по всяка поръчка е изискал проверка. По думите му, някои от фирмите, чиито поръчки са спрени, са регистрирани извън страната, което е законово нарушение.

Ненчев обяви още, че спрените през последните седмици поръчки ще бъдат възобновени, след като са направени корекции. Министърът прекрати процедурите за закупуване на 15 леки автомобила, както и на тежка техника от типа “Пустинна котка” за Военна полиция.

От "Клуб Z" пък обявиха, че Министерството на отбраната ще прекрати обществена поръчка за доставка на храни и напитки с прогнозна стойност 25,9 млн. лв. без ДДС. Поръчката е за хранителни продукти и напитки за военните формирования от състава на Съвместно командване на силите, Сухопътни войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили и за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за период от три години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама