Строежът на новия подлез в пловдивския квартал "Прослав" започва до 4 години

12:56, 15 мар 16 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на 3 до 4 години ще започне реалната работа по изграждането на пешеходен подлез в квартал "Прослав", съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев. Той се срещна с националният омбусман Мая Манолова, която постави проблемът и пред него. Припомняме, че недоволни от новата пасарелка в квартала поискаха от Манолова съдействие за изграждането на подземно съоръжение за пешеходци и автомобили.

"Общинският съвет гласува 50 хиляди лева, предназначени за администрацията в район "Западен" , за стартиране на процедура по проектиране подлеза, който  гражданите желаят. Тя ще започне в рамките на тези бюджетна година  и ще доведе до това да създадем технически проект, който надяваме се да бъде съгласуван от Национална компания "Железопътна инфраструктура (НКЖИ)  и после да преминем към неговото изпълнение", уточни Иван Тотев.

По думите му съоръжението ще струва около 3 милиона лева. "Проектантите ще посочат точното място, на което ще се изгради, но той ще бъде близо до съществуваща сега пасарелка", каза кметът на града. Той допълни, че продължава цялостното благоустрояване на квартала. Продължава преасфалтирането на улица "Просвета", изгражда се велоалея от  Гребната база до "Прослав" и пътна връзка с квартал "Коматево"   

По-късно през деня Манолова ще се срещне отново с жителите на квартал "Прослав".  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама