ПГ мо механотехника „Юрий Гагарин“ получи призово място от Национално състезание

14:16, 15 мар 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 11 и 12 март се проведе традиционното национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето“, на което постоянен домакин е ПТГ „Васил Левски“ в Горна Оряховица, съвместно с фондация „Милен Григоров” със седалище Горна Оряховица.

Състезанието има за цел изявени ученици да покажат своите знания и умения от областта на машиностроенето. Тази година за участие бяха допуснати 65 ученика от 34 професионални гимназии от цялата страна. Те работиха върху тест от 40 въпроса и две приложни задачи.

Отборът на Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ се представи с двама ученика от 12 клас – Калоян Тодоров Тодоров и Венелин Бойков Киров, с ръководител инж. Диана Георгиева и зае призовото трето място. При индивидуалното класиране Калоян Тодоров е трети и се завърна с бронзов медал.

По решение на Академичните съвети на ТУ-Габрово, ТУ-София, ТУ-Варна и РУ „Ангел Кънчев“ състезанието се зачита за приемен изпит за следващата учебна година за техническа специалност по избор на ученика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама