От Велико Търново стартира нов проект за регистрация на британски граждани в България

15:22, 15 мар 16 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От Велико Търново стартира нов проект за регистрация на британските граждани, пребиваващи в България, който е съвместна инициатива на Посолството на Обединеното кралство и дирекция „Миграция” в МВР. Концепцията бе представена по време на форум в старопрестолния град, който бе открит от кмета Даниел Панов и посланика на Обединено кралство Великобритания  Ема Хопкинс. Проектът има за цел да улесни кандидатстването и получаването на разрешения за продължително или постоянно пребиваване в България на британските гражданите.

По същество концепцията предвижда унифициране на процедурите във всички общини, заедно с превеждане на необходимите документи на английски език. С информационни брошури ще бъдат разяснени също правата и задълженията на чуждестранните граждани, ще бъде издаден и наръчник с ясни инструкции за процедурите по регистрация. Всички материали ще бъдат достъпни и в електронен вариант, отделно ще бъдат разпространени в печатна форма в цяла България, обясниха посланик Ема Хопкинс и Николай Николов, завеждащ дирекция „Миграция”.

 Пред посланик Хопкинс Даниел Панов сподели, че България и община Велико Търново продължават да бъдат привлекателни за британските граждани, а отскоро интересът им отново е с тенденция на засилване. Той предложи Посолството и общността да се включат активно по време на предстоящото издание на Международното изложение „Културен туризъм”, което ще се проведе в средата на април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама