Провеждат трета национална среща на общинските предприятия и търговските дружества

15:26, 15 мар 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велико Търново е домакин на Третата национална среща на общинските предприятия и търговските дружества. Форумът ще се състои на 17 и 18 март. Организатори са Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и неговото търговско дружество.

Участниците ще могат да се запознаят с организацията на стопанската дейност и добрите практики в Община Велико Търново, която е партньор и домакин на Третата национална среща. Гостите ще имат възможността да посетят обекти, които се управляват от общински търговски дружества и предприятия. Ще бъдат представени новите паркове във Велико Търново, поддържани от ОП „Зелени системи”, както и прочутата Самоводска чаршия, за която отговаря Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”.

По време на форума ще се състоят няколко пленарни сесии. Темите за обсъждане са свързани с пазарното развитие на общинските стопански субекти, общинското здравеопазване, комуналните услуги и благоустройство, транспорта. Акцент е поставен и върху формите на подкрепа, които общинските дружества могат да получат.

Покани за участие са изпратени до широк кръг от представители на местната власт - кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, управители и ръководители на общински предприятия и търговски дружества, експерти. Третата национална среща ще бъде открита на 17 март в 16,00 ч.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама