Зад решетките остава мъж от Балчик, наръгал с кухненски нож съгражданин

15:32, 15 мар 16 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Варна потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Стоян Стефанов от Балчик. 26 годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на полицейското управление в Балчик за това, че на 16 януари тази година в родния си град направил опит да убие 34-годишния Ивайло Георгиев, съобщи пресцентърът на съда.

В началото на март Окръжният съд в Добрич е отказал да уважи молбата на обвиняемия и да измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека, и това определение бе потвърдено от втората съдебна инстанция.

Припомняме, че във фаталния ден Стефанов започнал да се черпи с приятели от обед. Към групата се присъединил и Ивайло. Изпитият алкохол отключил неочаквана агресия. Според обвиняемия пострадалият многократно го обиждал с думи. Напрежението ескалирало и Стоян пробол с нож гърдите на Ивайло. Сигналът за тялото му бил получен на тел. 112 и само бързата намеса на лекари от МБАЛ „Св.Марина” във Варна спасили живота на пострадалия. Първоначалният арест на Стефанов е едва на 19 януари тази година, защото в продължение на три дни той се укривал.

Апелативният съд във Варна споделя извода на добричките магистрати за наличието на обосновано предположение, че Стоян е извършител на престъплението. В тази насока са събрани достатъчно гласни свидетелства и материали. Въпреки, че защитата му настоява за преквалификация на обвинението от опит за убийство в причиняване на телесна повреда, и този съд счита, че няма никакви основания за промяна на първоначалната мярка за неотклонение. Престъплението е тежко по смисъла на закона, а наказанието е от 10 до 20 години затвор. Този факт мотивира съда за извода, че ако е на свобода Стоян може да се укрие от наказателно преследване или да се опита да окаже въздействие върху неразпитани още свидетели, а с това да извърши и ново престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава ареста на Стоян Стефанов, разследван затова, че се опитал да убие свой съгражданин от Балчик не подлежи на обжалване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама