Комисия "Ин витро" ще заседава извънредно за да прецизира цените на услугите, финансирани от Община Русе

15:42, 15 мар 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на днешното заседание на Постоянната общинска комисия по здравеопазване и социална политика към Общински съвет - Русе бе взето решение комисията по асистирана репродукция да проведе извънредно заседание, на което да бъдат обсъдени и прецизирани предложенията на общинския съветник Мариета Волф (Патриотите, ВМРО и Глас народен). 

Първоначалното предложение включваше оптимизиране цените на услугите, финансирани по общинската програма "Асистирана репродукция", както и разширяване обхвата на срока, в който кандидатстващите двойки да могат да подават документи за кандидатстване по програмата. По време на заседанието на днешната комисия обаче стана ясно, че предложенията не са обсъдени предварително с Общинска администрация, която имаше множество забележки както по фактологията на предложението, така и по юридическата формулировка на проекта за решение. 

Общинарите се обединиха предимно около идеята, че оптимизацията на разходите е необходима, тъй като в настоящия си вид услугите, които общинската програма финансира, са разглеждани преди няколко години, и е възможно с напредване на медицинските технологии да има промени в цените. Не беше приета идеята за промяна в сроковете за подаване на документи, тъй като двойките биват финансирани независимо от това кога са били извършени процедурите, обясниха от администрацията. 

В следствие на възникналия диалог бе решено предложението в настоящия му вид да бъде оттеглено, а през следващата седмица комисия "Асистирана репродукция" да проведе извънредно заседание, на което да бъдат обсъдени всички спорни моменти, предложението да бъде изчистено и да бъде внесено отново за редовната сесия през месец април. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама