Двама пловдивчани влизат в затвора, карали пияни

16:00, 15 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив постигна две ефективни осъдителни присъди по обвинителни актове по бързи производства срещу шофьори, повторно управлявали автомобили след употреба на алкохол.

На пет месеца лишаване от свобода при първоначален „строг режим“ е осъден 54-годишен пловдивчанин . Той е управлявал моторно превозно средство с концентрация на 1.36 промила алкохол в кръвта, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за подобно престъпление. Районен съд-Пловдив е постановил отнемане на книжката на водача за срок от една година и половина.

По същото обвинение на седем месеца затвор при първоначален „строг режим“ е осъден и друг жител на града. Съдът му е наложил 400 лева глоба и отнел свидетелството за правоуправление за срок от една година. Признат е за виновен за това, че е седнал зад волана с 1,40 промила алкохол. Той е бил спрян за проверка от двама полицейски служители на ул. „Ландос“ в гр. Пловдив, които първоначално забелязали, че автомобилът се движи без включени фарове. През август 2006 мъжът е бил осъден от Районен съд-Пловдив за подобно престъпление  на шест месеца условно с изпитателен срок от три години. Установено е, че до момента той е осъждан още четири пъти за други престъпления. Присъдата е постановена след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Пловдив, и е окончателна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама