Граждани искат писти за гонките, чиновниците - солени глоби

16:20, 15 мар 16 / Политика 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безсмислени и продължителни изказвания без реален диалог белязаха кръглата маса на тема автогонките, организирана от председателя на транспортната комисия в Народното събрание Настимир Ананиев (Реформаторски блок).

От заседанието стана ясно, че гражданите и чиновниците няма скоро да успеят да намерят допирни точки относно регламентирането на гонките с автомобили и наказанията за нелегалното им провеждане.

От една страна гражданите, които срещнаха подкрепа в лицето на председателя на комисията Настимир Ананиев, пожелаха да бъдат осигурени терени, на които законно да се провеждат състезанията с коли. Те са готови да заплащат вход, за да може да се съберат средства за поддържането на пистите и осигуряването на безопасността на участниците и зрителите.

Добър пример се оказа и Плевен, където по улиците на града вече няма “дрифтиращи” шофьори, след като е осигурена възможност за това на картинг пистата в общината.

От другата страна обаче застанаха чиновниците, начело с представители на Столична община, КАТ и МВР, които смятат, че могат да решат проблема със солени глоби.

Чуха се призиви за затвор, а зам.-министърът на транспорта Антон Гинев стигна до сравнението между хората, които искат да се състезават и мутрите-биячи, които пребиват хора заради клаксон или жест, като постави знак за равенство помежду им.

В крайна сметка двучасово заседание завърши без резултат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама