Съдят двама плевенчани за отглеждане на наркотичен коноп и пласиране

16:52, 15 мар 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама плевенчани ще бъдат изправени пред съда за отглеждане на наркотичен коноп – марихуана, след внесено в съда обвинение от Окръжна прокуратура – Плевен.

Милен М. Е обвинен затова, че през миналата година отглеждал 9 броя растения канабис с общо тегло 2.777 гр. В същия период той придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с тегло 2.879 гр. и разпространил част от тези наркотични вещества - 2.697 грама, като ги предал на Ивелин Е.

Срещу Ивелин Е. е повдигнато обвинение за това, че също през миналата година, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана 2.697 грама.

Милен посещавал сайт в който имало форум с потребители обсъждащи начините за отглеждане на наркотичен коноп. Решил да отглежда коноп и да го продава. Споделил това с Ивелин, като му предложил да го снабдява с марихуана, а той да я продава. Уговорката била Ивелин да взема 15 лева за грам, като оставя 8 лева за Милен. С тази цел Милен придобил марихуана - 2,879 грама, от които дал на Ивелин 2.697 грама, а останалото количество от 0.182 грама скрил. След като получил наркотика Ивелин ги разпределил в найлонови топчета, за да ги продаде.

През март 2015 г. Милен поръчал чрез мрежата на Интернет семена канабис. Посадил ги в девет саксии, като изработил и инсталация за отопление и осветление на семената. Растенията отглеждал на първия етаж на къщата в която живее.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама