Хванаха крадец на катализатори в Стара Загора

16:53, 15 мар 16 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържан е  37-годишен мъж за кражба на катализатори от автомобили в Стара Загора, съобщиха от Районна прокуратура. 

На 14 март 2016 г. с постановление на прокурор от Районна прокуратура Стара Загора е задържан за срок от 72 часа - Ивайло А., на 37 г. от село Бусманци, област София, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с Иван П.  чрез  използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи - 2 броя катализатори на моторни превозни средства, собственост на различни лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои,  престъпление по чл.195, ал.1, т.4 и т.5  от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство срещу Ивайло А. е установено, че на 13 срещу 14 март 2016 г. след като се сговорил предварително със своя познат Иван П. на различни места в Стара Загора, чрез използване на техническо средство, демонтирал от лекотоварни автомобили и отнел поставените катализатори на превозните средства. На 14 март 2016 г. Иван П. и Ивайло А. били заловени от органите на полицията.  По същото досъдебно производство като обвиняем за отнемане на чужди движими вещи е привлечен и Иван П., на 19 г. от София.

Работата по разследването продължава, предстои внасяне на искане в Районен съд Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за обвиняемия Ивайло А.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама