Лайънс клуб проведе поредица от благотворителни инициативи в Плевен

17:04, 15 мар 16 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лайънс клуб – Плевен проведе поредица от благотворителни инциативи, чиято основна цел е опазване здравето на децата и младите хора. Това стана ясно по време на пресконференция в пресклуба на БТА. На срещата присъстваха президентът на клуба Янислав Илиев, паст президентът Анастас Балабанов и вицепрезидентът Бисер Богданов.

Янислав Илиев посочи, че в детските градини са осигурени безплатни очни прегледи. Досега медицински екипи са прегледали около 70 на 100 от малчуганите, а идеята е евентуалните очни проблеми да бъдат открити в начален стадий. Интересен факт е, че около 20% от родителите са отказали категорично децата им да бъдат прегледани. Закупена е и мобилна техника за изследване слуха.

За трета поредна година са осъществени профилактични прегледи на четвъртокласници за гръбначни изкривявания, които са извърщшени от доцент Свилен Тодоров и негови студенти от МУ – Плевен, напълно безкористно.

Направено е и дарение за лишени от родителски грижи деца, пребиваващи в дома в Пордим. Проведени са улични тестове за измерване на кръвна захар по повод Международния ден за борба с диабета. В тях са се изследвали повече от 800 души.

Организацията е спонсорирала и Международния фестивал на китарата, проведен в Плевен.

За Деня на грамотността е дарена специализирана литература, а на същия ден са проведени тестове за грамотност сред плевенчани – с положителен резултат.

Анастас Балабанов обясни, че Лайънс клуб Интернешънъл има над 1. 4 милиона члена в повече от 200 страни. У нас клубовете са 35, а членовете 800.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама