Турчинът Мустафа, заловен с оръжие на Малко Търново, остава в ареста

17:24, 15 мар 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд отхвърли искането на турския гражданин Йоксюзоглу Мустафа и го остави в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Бургас. Мустафа е обвинен за това, че на 06.03.2016г. на ГКПП „Малко Търново“ по трасе от Република Турция към Република България с автомобила си е пренесъл огнестрелни оръжия (два пистолета марка „Берета“), без разрешително, което по смисъла на закона е престъпление по чл.242, ал.1 б.„г“ от НК.

За него законът предвижда наказание – „лишаване от свобода“ за срок от 3г. до 10г. и глоба в размер 20 000лв. до 100 000лв.

Според прокурора, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Мустафа е автор на престъпното деяние. Представителят на държавното обвинение  посочи, че Йоксюзоглу не е български гражданин и няма постоянен адрес на българска територия, което е предпоставка той да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът се съобрази с мотивите на Прокуратурата и остави Мустафа в ареста. Определението на Апелативни съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама