Жители на Кресна в паника заради евентуален бежански лагер край града, за момента държавата не предвижда такъв

17:28, 15 мар 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на Кресна са силно притеснени от слуховете за изграждане на бежански лагер в района на бившето танково поделение край село Сливница. За момента държавата обаче не предвижда такъв. Това съобщи на пресконференция днес депутатът от Патриотичния фронт Атанас Стоянов.

"Oт това, което имаме като информация от външното министерство и Министерството на отбраната става ясно, че към настоящия момент държавата няма намерение да приема бежанци и да изгражда бежански лагери в Санданско-Петричкия регион. Ако има такива, разбира се, ние ще бъдем против. Защото районът ни е специфичен, тук и хората са темпераментни, с по-гореща кръв и присъствието на чужденци тук ще доведе до затруднения", коментира народният представител. 

По неофициална информация обаче, вече са правени огледи на сгради в региона на Кресна, които биха били годни за обитаване от хора. Там биха могли да се настанят само майки с деца, твърди източник на Благоевград Topnovini.bg. Усилено се коментира, че в областта ще има още един лагер за мигранти и той ще се намира край Петрич. До момента обаче няма официална позиция по въпроса.

Междувременно кметът на Кресна Николай Георгиев обясни, че до този момент в администрацията не е получавана официална информация за подобно нещо. Той обаче е категоричен, че страхът у местните хора е голям.

"Надявам се, че държавата няма да позволи да има криза с бежанци у нас. Ако все пак се постави този въпрос повечето хора няма да са доволни", коментира Георгиев и допълни, че никоя община няма да допусне на територията й стотици или хиляди сирийци. 

Жителите на общината са категорични, че ще излязат на бунт, ако се реши да има лагер на нейна територия. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама