Временна общинска комисия ще бори проблемите на Природен парк "Витоша"

17:29, 15 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общината реши да създаде временна комисия, която да търси дългосрочни решения на проблемите с достъпа и стопанисването на Природен парк „Витоша“. Звеното се създава по предложение на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Идеята за комисията обаче тръгна от общиснкия съветник Иван Велков от „Зелените“. В началото на годината дете падна от кабинка на лифт „Симеоново“, а лавина уби двама младежи в близост до ски-писта „Заека“. За това Велков постави въпроса за проблемите на Витоша, както и достъпът до нея пред колегите си в общината.

„Радваме се, че председателския съвет на общината радушно прие идеята и от днес започва процесът по съгласуване. В четвъртък на сесията единодушно ще се приеме създаването на временна комисия, която ще бъде инструмент за търсене на дългосрочни решение. Ще имаме за задача да се срещнем и да дискутираме с всички заинтересовани страни за належащите решения за Витоша“, обясни пред София Topnovini.bg Велков.

Той посочи, че целта на комисията няма да е да се занимава с договора на „Витоша ски“ като собственик на съоръженията в парка, а да намери конкретни решения за по лесен достъп, безопасност и съхраняване на даденостите на столичната планина.

„В тази комисия ще има мотивирани хора, които искат да получат възможност да решат въпросите и проблемите, които стоят пред управлението на парка и достъпа до него. Мисля, че ще има резултати в много кратки срокове“, убеден е общинският съветник.

По думите му комисията ще е „своеобразен медиатор и инициатор на процеса, който да доведе до успешен резултат за бъдещето на Витоша“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама