Автоапаш от Каменар влезе в затвора за кражба на гуми

18:16, 15 мар 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жител на Каменар отива за 6 месеца в затвора, а трима негови съселяни получиха условни присъди за кражба на гуми и джанти. Престъпното каре получи присъдите си в бързо производство след постигнато споразумение във Варненския районен съд.

В нощта на 27 февруари тази година мъжете на възраст от 20 до 37 г. пристигнали във Варна с две коли и в пункт за продажба на лотарийни билети похарчили всичките си пари. За да си възстановят загубите, те решили да откраднат гуми. В кв. „Левски“ намерили джип, паркиран на по-тъмно място. С ключ и хидравличен крик двама от групата демонтирали първо една от задните гуми заедно с оригиналната алуминиева джанта, докато другите двама чакали в колите със запалени двигатели.

След като свалили гумата, едната кола веднага потеглила за Каменар, а останалите  трима се заели с втората задна гума. По време на тази операция съмнителните им действиа били забелязани през балкона от гражданин, който веднага позвънил на тел.112. Пристигналият полицейски екип засякъл тримата на местопроизшествието с откраднатата вещ.

Общата стойност на откраднатото е около 800 лв.  Към момента имуществените щети са възстановени на собственика на джипа.

Трима от бандата са с чисто съдебно минало, затова получиха по 4 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок.  37-годишният Петър  М., който има предходна съдимост, вече е отведен в затвора, за да изтърпи там 6-месечната си присъда при първоначален строг режим.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама