Радан Кънев: Борисов гледа в очите и лъже

19:59, 15 мар 16 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не може да се говори така, не може да се лъже в очите. Това каза зам.-председателят на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънев по bTV. Изказването му е свързано с думите на премиера Борисов, че хората на Кънев намаляват кворума в парламента и ГЕРБ гласуват с ДПС, защото ДСБ ги няма в залата на Народното събрание.

Радан Кънев определи като много лош момент в българската политика, когато Бойко Борисов си е позволил да лъже пряко и нарече лъжа твърденията на премиера, че е искал да сваля главния прокурор Сотир Цацаров от поста му. Кънев допълни, че иска и се бори за независима прокуратура по румънски модел, защото според него там правят чудеса.  Той отрече да е свързан със съдии.

"Не се учудвам, че го направи спрямо мен и ДСБ, защото е доста интелигентен политик, доста добре се справя с позиционирането в политиката. Той много добре знае откъде са му проблемите и заплахите. Ние сме в такава ситуация, в която България има само един лидер – национален доминиращ лидер, и национална доминираща партия. Когато цялата нация е обърната към един лидер и той си позволява не просто ловко да манипулира масите, а да лъже директно, това е много лошо, защото сваля доверието в цялата политическа система", каза Кънев.

Лидерът на ДСБ заяви още, че не знае дали да вярва на премиера Борисов, че го обича, защото му няма доверие.  „Блокът беше много силен, когато гражданският съвет вземаше решения, когато от партиите бяхме малцинство, когато се съобразявахме с най-добрите експерти в поредица области“, каза Кънев относно отношенията между РБ и ДСБ. Според него проблемът на РБ е, че се е превърнал в слаба петпартийна коалиция, в която пазарлъкът между лидерите измества политиката. Той заяви твърдата си позиция, че иска блока да се превърне в единна политическа структура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама