Зеленогорски: Работна група ще прави план за развитие и консолидация на РБ

21:44, 15 мар 16 / Политика 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна група съставена от 15 души представители на всички партии в Реформаторския блок и гражданския съвет към него има за задача за изработи план за развитие и консолидация на блока. Това каза по БНТ съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски. Групата е била сформирана днес след решение на изпълнителния съвет на блока. 

По думите на Найден Зеленогорски срокът за подготовка на документа е Великден. Той изрази задоволството си, че РБ е останал единен след форумът на ДСБ. Зеленогорски изрази надежда, че блока ще има общ кандидат за президент, за да може да се постигне висок резултат на президентските избори. Зам.-председателят на ДБГ каза още, че другите партии в блока ще убеждават Радан Кънев с действия, че реформи в кабинет "Борисов"-2 са възможни. Найден Зеленогорски, един от авторите на поправките в Закона за черноморското крайбрежие, които предизвикаха недоволство, обяви, че е логично предвидените в него глоби да влязат в сила сега. Според него обаче с една година трябвало да се отложи промяната на регламента за къмпингуване.

"В изпълнителния съвет и Парламентарната група имахме дискусия по темата. Говорих по телефона и с Борисов. Общото мнение е да отложим за една година текста за забраната, като в този период се изготвят стратегии за летния и зимния туризъм и дефиниция що е къмпингуване", каза Зеленогорски и застана зад идеята си да има либерализация на режима за откриване на къмпинги. По думите му единствената цел на закона е да гарантира регулация и правила за къмпингуване.

 "Има единно решение по отношение на въвеждането на електронното и машинното гласуване, активната регистрация и сме против задължителното гласуване", заяви Найден Зеленогорски, но отбеляза, че предстоят сложни разговори с партиите в управляващото мнозинство за преференциалното гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама