Ученици и учители от седем държави се събраха в Благоевград

22:14, 15 мар 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици и учители от седем държави си дадоха среща в Благоевград. Тя бе организирана от Професионалната гимназия по икономика "Иван Илиев" в областния център на Пиринско и бе част от програмата за обмен "Еразъм+".

По време на престоя си в областния център на Пиринско учениците ще се научат как да подготвят документи за кандидатстване за работа. Освен това те ще разберат как да презентират, обясни директорът на гимназията Ася Бояджиева и допълни, че ще се изготви наръчник.

"Целта на този наръчник е той да бъде изпратен до осемте министерства на образованието на страните - участници в срещата и младите хора ще могат да го ползват. Изпълнена съм с надежда, че имаше смисъл от този дългогодишен труд и че наистина това, което се получи като краен резултат ще бъде полезен за много млади хора", заключи Бояджиева.

В началото на форума гостите от Румъния, Италия, Испания, Франция, Германия, Португалия и Турция проведоха разговор с кмета на Благоевград. Пред тях той сподели, че за общината е най-важно да се неутрализира младежката безработица. По думите му, те са добре дошли в администрацията, защото са по-креативни и по-освободени. В момента в общината се осъщестяват проекти за 250 милиона лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама