Дават над 5 млн. лв. за обновяването на Морската градина в Бургас

07:25, 16 мар 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Южната част на Морската градина от паметника на Пушкин до ул. „6-ти септември“ и хотел „Приморец“ ще бъде обновена. Това се разбира от обществената поръчка, която Община Бургас е пуснала, сочи справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на публичния търг е 5 001 179.25 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 270 дни.

От описанието става ясно, че ще се прави реконструкция на зелените площи и ще се изгражда поливна система с оползотворяване на дъждовната вода. Също така ще бъдат поставени камери на височина 3-4 метра на съществуващи и новопоставени стълбове, ще се прави монтаж на основна тръбна мрежа и отклонения от нея.

Сред предвидените нови атракциони ще има висящ мост от екоматериали. Предвижда се и изграждането на площадка за спорт на открито, реконструкция и обновяване на съществуващи фонтани, подпорни стени, парково осветление, водопровод, битова канализация, монтиране на два броя еднокабинкова градска тоалетна, както и много други ремонтни дейности.

Важно условие е участниците да са внедрили и да прилагат в дейността си системи за управление на качеството по стандарт ISO 9001, за което да има издаден валиден сертификат с предмет, аналогичен на обхвата на предмета на поръчката.

Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е 25 април тази година. Те ще бъдат отворени на 26 април в сградата на Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама