Рентабилни решения за всяка дейност - eнергийна ефективност, възобновяема енергия; интелигентни градове; управление на отпадъци, рециклиране, 5-7 април, София

10:02, 16 мар 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Виа Експо организира международните събития ЕЕ и ВЕ (eнергийна ефективност, възобновяема енергия), Smart Cities (интелигентни градове) и Save the Planet (управление на отпадъци, рециклиране) с цел да бъдат представени рентабилни и екологични решения в областите: енергeтика, умни градове, управление на отпадъци.

Участието на директни изложители и лектори от 16 държави е добра предпоставка за създаване на полезни контакти и обмяна на опит.

Конференциите – някои от темите:

▪ Източници на финансиране от европейските фондове за конкурентоспособност; Геотермална енергия; Пасивни сгради; Как да се намали консумацията на енергия в обществени сгради?

▪ Предизвикателства пред бъдещите градове по отношение на градоустройство и архитектура; Националната ни политика в ИТ; Бъдещи интернет приложения в градовете; Реализирани проекти за интелигентни градове в българските общини

▪ Новият пакет за кръгова икономика; Рециклиране на пластмасови и строителни отпадъци; Как да превърнем био отпадъците в ресурс в хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и дървообработване?;

Изложения – акценти в продуктовите презентации:

ЕЕ и ВЕ: системи за производство на възобновяема енергия, когенерационни инсталации, енергоспестяващи отоплителни системи; иновативни изолации, електромобилност и зарядни станции; LED осветление и др.

Smart Cities: сградна автоматизация; информационна система за интелигентни градове, виртуална обсерватория за енергия; компоненти за пасивни къщи; мениджмънт на транспорта; интелигентни измервателни системи за електроенергия, вода, газ и улично осветление и др.

Save the Planet: третиране на опасни отпадъци; производство на енергия от отпадъци; рециклиране на пластмаси, дърво, метал, текстил, хартия, гума, електронна скрап; съдове за компостиране и разделно събиране на отпадъци и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама