Преизбраха Мехмед Аля за районен мюфтия на област Разград

10:23, 16 мар 16 25 743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мехмед Аля бе преизбран за районен мюфтия на област Разград на Районна мюсюлманска кондеренция, която се проведе в джамията „Ахмед бей”  в Разград.

На конференцията присъстваха 67 от общо 75 имами от седемте общини на областта, съобщиха от районното мюфтийство.

Официални гости на събитието бяха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и районния мюфтия на област Търговище Енвер Яхов.

Районният мюфтия Мехмед Аля изнесе доклад за дейността на мюфтийството за периода 2011-2016г. Той запозна делегатите с постигнатото през последните пет години и начерта приоритетите и задачите за изпълнение през следващия мандат. Като изключително постижение районния мюфтия изтъкна ежемесечните срещи с имамите по годишната учебна план програма за повишаване на знанията по Коран-и Керим и Илмихал, участието на имамите във всички организирани от Главно мюфтийство курсове по класификация и преквалификация на имамите, както и за възвръщане доверието към институцията.

Единодушно Мехмед Аля бе преизбран за районен мюфтия на област Разград. Той благодари на делегатите за гласуваното му доверие, като обеща, че ще направи всичко според възможностите си то да бъде оправдано.

Поздрав към присъстващите делегати от името на Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи отправи председателя на ВМС Ведат Ахмед. Той отбеляза, че след легитимацията на ръководството на Мюсюлманското изповедание в България избрано на Националната мюсюлманска конференция проведена на 24 януари, работата на имамите и всички структури в Изповеданието ще бъде още по-трудна и отговорна, защото критиките и опитите за възпрепятстване развитието на институцията ще продължат, макар и под друга форма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама