Асен Генов съди и “Телеграф” за клевети

11:29, 16 мар 16 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уверявам ви, че това дело (срещу единия от флагманите на ПрасПрес) няма да е последно. Един по един — до един. Колкото и години да ми отнеме.

Това написа вчера в профила си във Фейсбук блогърът и активист на „Протестна мрежа“ Асен Генов. Ден по-рано стана ясно, че той и Антоанета Цонева са спечелили дело срещу в. „Монитор“ за твърденията, че са плащали на протестиращи.

София Topnovini.bg потърси Генов за съдебното решение и с въпрос дали то е променило все пак отношението му към съдебната система.

Той уточни, че се очаква за същите публикации и заседание на делото срещу „Телеграф“. И двете медии са собственост на ДПС депутата Делян Пеевски.

Генов обясни, че приема решението на съдиите спокойно и без патос, но смята, че то е свидетелство за това, че гражданите все пак могат да разчитат на справедлив процес, когато са нарушени правата им. Посочи също, че твърденията в материалите са нелепи и лъжа и зад тях стои тежка пропагандна кампания срещу протестиращите. “Целта да се определят протестиращите като „платени мекерета“ е да се компрометира цялата основа на протеста като форма за повлияване на политики“, посочи още той.

Асен Генов също така не смята, че само съдиите са виновни за липсата на чувство на справедливост у гражданите, тъй като преди тях „има прокурори, следователи и т.н.“.

Той припомни, че присъдата срещу него за изрисуването на паметника на ул. „Позитано“ вече е в съда в Страсбург. Той е категоричен, че ще търси правата си в съда за всяка обидна квалификация и лъжа по негов адрес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама