Разработват туристически маршрут Бургас–Александруполис за руския пазар

12:48, 16 мар 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас и Александруполис могат да се предлагат като общ туристически пакет на руския пазар. Тази възможност са коментирали кметовете на двата морски града Димитър Николов и Евангелиос Ламбакис на среща в Бургас, съобщиха от Общината.

Предложението е част от мерките за задълбочаване на сътрудничеството в няколко приоритетни области между двата града. Предпоставка за утвърждаване и разработване на маршрута е осъществяването на авиовръзка Бургас–Александруполис–Санкт Петербург. В тази връзка двамата градоначалници посетиха Летище Бургас и се срещнаха с ръководството на аеропорта. Заедно с директора на аерогарата Георги Чипилски е обсъдена възможността за реализирането на предложението и привличането на оператори на новата комбинирана дестинация. Предстои да бъдат анализирани условията и опциите за налагането й на пазара.

Гръцката делегация посети и Пристанище Бургас, БМФ - порт Бургас (терминал Бургас Изток 2 и Терминал Бургас Запад) и фериботния терминал и порт Bulgarian Wеst,  за да се запознае с възможностите за сътрудничество при обработката на товари и експорта на стоки между двете пристанища.

Предстои да бъдат осъществени и по-задълбочени разговори за включването на Бургас и Александруполис в круизни пакети, както и редовна автобусна линия между двата града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама