Московски спря обществени поръчки в транспорта

13:32, 16 мар 16 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на транспорта Ивайло Московски е спрял поръчки в Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) и в НКЖИ, съобщиха от ведомството.

Решението е взето след разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов за това всички министри да преразгледат обществените поръчки.

Спряна е една от поръчките за изграждането на инфраструктура за безжичен интернет Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ). Тя ще бъде прегледана още веднъж, като при нея няма избор на изпълнител.

Безжичен интернет ще има от догодина на територията на пристанищата в Бургас и Варна. Съвременната обща комуникационна система, предоставяща Wi-Fi, ще бъде изградена в района на двете най-големи черноморски пристанища у нас, след като Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) обяви обществена поръчка за изпълнител на проектирането и изграждането.

От сайта на ДППИ става ясно, че поръчката е била за изграждане на система за безжичен интернет на пристанищата Варна и Бургас.  Wi-Fi мрежи е трябвало да бъдат изградени на кейовите корабни места на терминалите Бургас-изток 1, Бургас-изток 2, Бургас-запад и Росенец, както и Варна-изток, Варна-запад, пристанищните терминали в Балчик, Леспорт и Несебър, а също и новопостроения Брегови център-Варна в парк Аспарухово.

В НКЖИ също има няколко поръчки, за които министър Московски смята, че има нужда от допълнителен преглед. Подробности обаче няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама