ГЕРБ внесоха предложение за отмяна на забраната за къмпингуване

14:09, 16 мар 16 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите внесоха отмяна на текста от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с който се забраняваше къмпингуването на 100 метра от плажната ивица, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и член на Комисията по земеделието и храните Цвета Караянчева коментира пред журналисти, че това обаче не значи, че не остават на позицията си, че българското Черноморие и всички курорти трябва да се използват екосъобразно.

„Поради големия обществен интерес бяхме принудени да постъпим по този начин. В момента текат разговори с Министерството на туризма, неправителствените организации и кметовете на всички курортни общини. Те ще касаят промени в Закона за туризма в частта за къмпингуване. Там ще бъдат заложени абсолютно всички мерки и правила, по които ще се ползват и тези нерегламентирани къмпинги”, уточни Караянчева.

По думите й поправката отговаряла на определен обществен интерес и това, че има девствени плажове и природа, която трябва да се опази. 

Припомняме, че в понеделник премиерът Бойко Борисов разпореди депутати от партията да внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие. На 1 март депутатите разрешиха да се нощува, но не и да се къмпингува и паркира на 100 метра от плажа. Това провокира почти всеки ден екоактивисти да организират протести с палатки и кемпери на ключови места в столицата - "Орлов мост", Министерски съвет и президентство, както и в други градове в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама