Слави Георгиев: Главният архитект на Пловдив трябваше да изхвърчи след бутането на тютюневия склад

14:18, 16 мар 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Беше редно главният архитект на града Румен Русев да изхвърчи след скандала с разрушената сграда на улица Одрин 8. Неработещи институции и прехвърляне на топката, това е кратката оценка за бутнатия тютюнев склад". Това каза днес общинският съветник от ПФ Слави Георгиев. "Няма невинни колкото и общинската администрация да опитва се измъкне от ситуация и да  жонглира с документи", заяви Георгиев.

Според него в Пловдив съществува не само Стария град, но и Тютюневия град. "За там общинската администрация  не знае нищо дори и собствениците им. Преди година бяхме свидетели как за определени складове заместник-кметът Димитър Кацарски отговаряше, че не се знаят много от собствениците на тези складове. Това не е нормално",  подчерта още общинският съветник.

Той допълни, че подкрепят искането на защитните на тютюневия град за извънредна сесия. "  Има приета наредба за Стария град частните собственици да поддържат фасадите  на  сградите. Бихме поели ангажимент да се изготви и нова наредба за Тютюневия град. По аналог може да се задължи собствениците да отговарят за сградите или Общината да извършва ремонт и после си търси парите", съобщи Георгиев.

Общинският съветник поясни, че от ПФ не са изказали становище досега, защото се е появило силно гражданско общество. "И не е беше работа на политически партии да се намесва", завърши той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама