Няма да има 12-етажен хотел на мястото на Син Сити

15:10, 16 мар 16 / Култура 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строежът на 12-етажен хотел на мястото на някогашния театър "Ренесанс", до скоро "Син Сити", в София се отлага. Сградата може да бъде бутната само с личното разрешение на министъра на културата. Това съобщи и.д. главният архитект Бойка Къдрева пред комисията по архитектура в Столична община. За събарянето на част от покрива й пък собствениците са получили разрешение от временната директорка на НИНКН арх. Даниела Джуркова.

В четвъртък Столичният общински съвет ще гласува прекратяване на процедурата за одобрение на плана за м. "Площад Възраждане". Процедурата за подробния устройствен план на района е започнала преди 14 години, но от 2005 г. останала недовършена. Сега според Къдрева тя трябва да бъде прекратена, тъй като промените в тази зона вече ще се представят за одобрение от съветниците. Те ще решават за всички промени по сградите.

По тази причина собствениците на сградата няма да получат виза за строеж за одобрения си през 2003 г. проект за хотел. На среща с арх. Къдрева те са заявили, че не се отказват от плановете си и след откриването на нова процедура, ще участват с нов проект.

Специалисти вече са ги посъветвали новият хотел да включва като реплика външният вид на сградата на стария софийски театър "Ренесанс".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама