Искат постоянен арест за единия от мелето на “Черни връх”

16:40, 16 мар 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата е поискала постоянен арест за Симеон Христов - шофьорът на джипа БМВ, участвал в мелето на бул. “Черни връх” вчера. Той е ареста за 72 часа. Другият участник в боя - Никола Маринов, е под гаранция в размер на 300 лева.

Христов ще бъде обвинен в причиняване на лека телесна повреда, обясни говорителят на Районна прокуратура Стефан Милев. Маринов пък е обвинен в хулиганство.

За самата катастрофа пък е образувано друго дело. То е за причиняване на средна телесна повреда при пътно транспортно произшествие на Веселка Василева - приятелката на Христов. Засега то е срещу неизвестен извършител.

Според първоначалните данни на обвинението кола, управлявана от Георги Милев, е направила неправилна маневра и е засякла единия автомобил.

Назначени са технически и психологическа експертиза, която да установи, дали Симеон Христов е бил в състояние на афект, когато е нанасял ударите.

От прокуратурата обясниха, че ако вината на Христов бъде доказана, той може да получи до 3 г. лишаване от свобода, а Маринов - до 2 г. за хулиганство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама