Прокуратурата протестира мярката на бомбаджията от Стара Загора

16:48, 16 мар 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора внесе днес протест срещу определението на Старозагорския районен съд за наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” спрямо обвиняем, подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство на летище София.

На 14 март с решение на Старозагорския районен съд бе взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на  1000 лева спрямо 20-годишния Ангел Генов, от Стара Загора, привлечен като обвиняем за подаване на невярно повикване за тревога, като от деянието са настъпили значителни вредни последици – престъпление по чл. 326 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 9 март 2016 г., в 21,27 часа, Ангел подал сигнал от уличен телефон в Стара Загора на телефон 112 за поставено взривно устройство на летище София. Невярното повикване за тревога е затруднило дейността на летище София за два часа. Пътниците е трябвало да се придвижват пеша до терминалите.

На 18 март 2016 г. делото по протеста на Районна прокуратура ще бъде разгледано пред състав на Окръжен съд Стара Загора. Към протеста наблюдаващия прокурор е представил допълнителни доказателства. 

 Припомняме, че Ангел Генов бе задържан на 12 март и срещу него е повдигнато обвинение по чл. 326 ал.2 от Наказателния кодекс за извършено телефонно обаждане, с което е предал невярно повикване за тревога и от деянието са настъпили значителни вредни последици. За това престъпление наказанието е до 5 г. затвор и глоба от 500 до 2000 лв. Срещу Ангел  се води  води още  едно досъдебно производство за държане на канабис.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама