ГЕРБ - Ветово: Кметът трябва да понесе отговорност и незабавно да подаде оставка

16:58, 16 мар 16 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След състоялата се днес пресконференция на кметския екип на Община Ветово, в която бяха отправени обвинения към общинския координатор на ГЕРБ Димитър Денев, от партията в града незабавно отговориха със своя декларация, в която поискаха оставката на кмета Георги Георгиев. 

"Прехвърлянето на проблемите от „болната глава на здравата“ е любим прийом в работата на общинския кмет от години, като поредното доказателство виждаме след едночасово празно говорене пред микрофоните. Винаги колективният орган на местното самоуправление - Общинският съвет, излиза виновен, а още по – лесно е публичното набеждаване във всевъзможни грехове за собствените неудачи на конкретен съветник", се казва в декларацията. 

Общинското ръководство на ГЕРБ в града отговарят, че те многократно са отправяли предложения за публичен дебат с кметския екип за управлението на града и общината, за усвояването на европейските средства, бюджета на Общината, обществените поръчки и състоянието на общинските фирми. 

"Споделяйки справедливия гняв на голяма част от ветовските граждани, натрупан през последните години, и поставяйки над всичко основните принципи на демокрацията за законност, ред и морал, общинското ръководство на ГЕРБ, категорично настоява кметът да понесе цялата отговорност за неслучващите се предизборни обещания във Ветово", се казва още в декларацията. "По тази причина наш дълг е да поискаме оставката на кмета Георги Георгиев, неговия екип и поставим ново начало в Община Ветово с предсрочни местни избори", заявяват още от ръководството на партията. 

Пълният текст на декларацията е достъпен в прикачения документ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама